Nytta och nöje med sparkcyklar

Sparkcyklar har blivit oerhört populära på senare år. Tiden då sparkcykeln var en trist, visserligen hjulförsedd planka med styre och endast användes av mindre barn är sedan länge förbi. Varje förskola med självaktning har en uppsättning sparkcyklar i förrådet. Därför kommer många barn i kontakt med dem tidigt och kan bli sugna på att få en att åka runt med hemma också.

Sparkcyklar för alla åldrar


Idag finns sparkcyklar i ett stort antal variationer och utföranden och är mycket populära bland barn. Det hålls till och med internationella tävlingar för sparkcyklister som använder sig av modeller i avancerade och påkostade material. Det här innebär dock inte att de klassiska modellerna för barn försvunnit. Sådana är alltjämt ytterst populära och är ofta en utmärkt present när någon fyller år. Det finns sparkcyklar för barn från 3 år, och faktum är att det är väldigt bra att börja med en sparkcykel innan man försöker sig på sin första riktiga cykel.

sparkcykel kids

Rolig och nyttig träning


Sparkcyklar är ytterst smidiga och lätta att ta med sig. Oftast går det att plocka isär eller fälla ihop med några få enklare grepp. Ett synnerligen praktiskt och portabelt träningsredskap med andra ord. Faktum är att motion med hjälp av sparkcyklar är en ytterst effektiv träningsform som aktiverar flera viktiga muskelgrupper i kroppen, underhåller kondition och syreupptagningsförmåga. Det är ett alldeles utmärkt och roligt sätt att hålla sig i form och öva upp balansen. Något som är viktigt i dagens läge då många barn får för lite motion och helst stannar inne framför datorn.

Glöm inte knäskydd och hjälm


En viktig sak man bör tänka på när man ger sig ut med sin nya sparkcykel är att bära ordentliga skydd. Det är nämligen inga problem att få upp farten ordentligt i nedförsbackar och utan hjälm, knäskydd och handskar kan man göra sig riktigt illa.

Köp din sparkcykel här