Nu är det matcha te som gäller om man vill må bra

Du har kanske redan lagt märke till att folk dricker ett grönt te som sägs kunna bota allt. Med matcha te så ska man få energi och även bränna mer fett och det låter ju onekligen lovande. Men är detta bara en trend eller är det verkligen sant att detta te kan leda till hälsofördelar? Svaret är ja det är en trend, och ja, man kan må bättre av matcha.

Matcha te är grönt tea

Det är knappast en nyhet att grönt te är bra för hälsan. Det finns tillräckligt många studier som bekräftar detta. När man dricker matcha te så får man bladen i sig på ett sätt som man inte får då man dricker vanliga gröna teer. Det här beror på att man dricker vatten blandat med pulvret. Man får alltså de malda löven i sig och därmed så blir det maximalt med klorofyll, eller antioxidanter.

 

Det finns också matcha på påse

Nu kan man förstås även välja att dricka matcha te på påse. Friggs är ett företag som har en version som ser ut som andra vanliga teer. Det här är också bra och nyttigt men inte lika kraftfullt som då man blandar pulvret i vatten för att dricka det precis som det är.

Mer än grönt te

Pulvret som man kan blanda i vatten är inte bara intressant som te. Man kan faktiskt blanda det i en smoothie eller hälla det i gröten med precis samma fördelar som man får då man dricker det som te. Det här borde vara av intresse för den som tränar mycket och som vill öka på energinivåerna. Det är nämligen känt att man kan öka energin med den gröna matchan.

Green tea

Fördelar som man kan få av detta te

Det finns en massa fördelar med att dricka matcha te, i varje fall om man ska tro på de som hyllar denna dryck till skyarna som allt man behöver för att må bra. Exempel på kända fördelar är:

Mer energi
Bättre förbränning av kalorier
Bättre humör
Högre koncentration
Ökad prestation
Det här borde vara av intresse för den som tränar mycket men också för den som vill komma i form och som behöver en kick.

Man kan dricka matchan ofta och mycket. Det här är en vardagsdryck i Japan och det finns ingen anledning att oroas för att det skulle kunna bli för mycket. Den goda smaken är också en anledning till att matcha teet har blivit så populärt. Det behöver inte ens sötas med honung eller annat nyttigt socker för att det ska bli gott.

En liten nackdel med riktigt bra matcha te är att det kostar en slant. Det är bra mycket dyrare än vanligt te. Men med tanke på alla hälsofördelar som man har av det så kan det ju vara värt att lägga lite mer pengar på detta gröna te. Man får se det som en investering i orken helt enkelt.

Du finner detta te i vanliga hälsokostbutiker såväl som online där det bör finnas lite olika versioner som till exempel pulver som man blandar med vatten och teet som finns i påsar.